Procedure bij aanmelding

Nieuwe cliƫnten kunnen zich melden via het contactformulier of per telefoon. Vervolgens nodig ik hen uit voor een intake. Daarbij maken we onderling kennis en kunnen zij de reden van aanmelding bespreken.

In de sessies daarna zal ik bezig gaan met probleemverheldering en zoek ik naar de achterliggende verklaring van de klacht/het gedrag. Als het gaat om jeugd spreek ik met zowel de kinderen als hun ouders, dit omdat ouders zelf goede inzichten hebben. Zodoende kan ik de bredere gezinscontext in kaart brengen die soms nieuw licht werpt op het probleem. Zelfs bij volwassen cliƫnten kan het voorkomen dat het wenselijk is om mensen uit het gezinssysteem (ouders/partners) te spreken.

Na de diagnostiek volgt een adviseringsgesprek, waarin ik mijn bevindingen bespreek. Dan kan ik een inschatting geven van de duur van de behandeling.

De behandelingen zijn kort als dat kan, maar langdurig als dat nodig is. Afhankelijk van de wensen en de aard van de problematiek, is het mogelijk om therapiesessies te plannen met het individu, het gehele gezin, het echtpaar of met de ouders.